Recordaantal bezoekers op Gamescom 2015 | Gamer.nl

Recordaantal bezoekers op Gamescom 2015 | Gamer.nl

Gamescom heeft afgelopen week een recordaantal bezoekers behaald: maar liefst 345.000 gameliefhebbers baanden zich een weg door de hallen. Dit zijn er 10.000 meer dan het jaar ervoor.

President en chief executive officer van Koelnme e Gerald Bose is tevreden. “De resultaten overstijgen de verwachtingen. De groei in het aantal bezoekers, de grotere oppervlakte en de verbetering van het algehele evenement zijn belangrijk om Gamescom succesvol te houden.” Gamescom was volgens hem een goede ontmoetingsplek voor zowel de internationale game-industrie als voor internationale gamers.

Tijdens de beurs werden nieuwe beelden van aangekondigde games getoond en werden nieuwe games onthuld. Gamescom is volgend jaar opnieuw te bezoeken – dan van 17 tot en met 21 augustus.

De beurs is zowel voor mensen werkzaam in de industrie als consumenten te bezoeken. Dit in tegenstelling tot E3, een soortgelijke beurs die elk jaar in Los Angeles wordt gehouden. Hier zijn op een aantal uitzonderingen na alleen mensen uit de game-industrie welkom.

None

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou