Nieuws
Activision Blizzard

Rechtszaak tegen Activision Blizzard verder uitgebreid

Nu ook namens uitzendkrachten

Geschreven door Jacco Peek op
De staat Californië de rechtszaak tegen Activision Blizzard verder uitgebreid. Het bedrijf wordt nu ook aangeklaagd namens uitzendkrachten.

Dat meldt Axios. De California Department of Fair Employment and Housing (DFEH) benadrukt dat bescherming tegen intimidatie, gelijke lonen en andere gelijke rechten gelden voor zowel vaste werknemers als tijdelijke werknemers. Daarom is het woord 'medewerkers' vervangen door 'arbeiders' in de aanklacht.

Ook claimt Californië dat Activision Blizzard de rechtszaak op verschillende manieren saboteert. Zo zou de afdeling personeelszaken verschillende documenten die gerelateerd zijn aan de aanklacht hebben vernietigd. 

Daarnaast zou het advocatenkantoor dat Activision heeft ingeschakeld, WilmerHale, DFEH's mogelijkheid om te 'onderzoeken, aanklagen en discriminatie en intimidatie op de werkvloer oplossen' belemmeren. Eerder was er al kritiek op WilmerHale, dat al jaren met het bedrijf werkt en de reputatie heeft onderhandelingen tussen bedrijven en werknemers te onderdrukken.

Eind juli werd Activision Blizzard aangeklaagd wegens grootschalige discriminatie op de werkvloer, met name richting vrouwen. Sindsdien hebben onder andere Blizzard-directeur J. Allen Brack en Jesse Meschuk van human resources het bedrijf verlaten. Ook lieten aandeelhouders van het bedrijf weten Activision Blizzard aan te klagen en vormen werknemers een verbond tegen een brief van Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick.

Dit artikel delen:

Lees meer

Akuma uit Street Fighter komt naar Monster Hunter Rise Post-apocalyptische rpg Broken Roads komt in 2022 naar pc en consoles
1

Reacties op: Rechtszaak tegen Activision Blizzard verder uitgebreid

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    DarkraverX

    • 25 augustus 2021 23:03
    Lijkt me geen prettig bedrijf om te werken.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.