Rechtszaak tegen Activision Blizzard verder uitgebreid

Rechtszaak tegen Activision Blizzard verder uitgebreid

De staat Californië de rechtszaak tegen Activision Blizzard verder uitgebreid. Het bedrijf wordt nu ook aangeklaagd namens uitzendkrachten.

Dat meldt Axios. De California Department of Fair Employment and Housing (DFEH) benadrukt dat bescherming tegen intimidatie, gelijke lonen en andere gelijke rechten gelden voor zowel vaste werknemers als tijdelijke werknemers. Daarom is het woord 'medewerkers' vervangen door 'arbeiders' in de aanklacht.

Ook claimt Californië dat Activision Blizzard de rechtszaak op verschillende manieren saboteert. Zo zou de afdeling personeelszaken verschillende documenten die gerelateerd zijn aan de aanklacht hebben vernietigd. 

Daarnaast zou het advocatenkantoor dat Activision heeft ingeschakeld, WilmerHale, DFEH's mogelijkheid om te 'onderzoeken, aanklagen en discriminatie en intimidatie op de werkvloer oplossen' belemmeren. Eerder was er al kritiek op WilmerHale, dat al jaren met het bedrijf werkt en de reputatie heeft onderhandelingen tussen bedrijven en werknemers te onderdrukken.

Eind juli werd Activision Blizzard aangeklaagd wegens grootschalige discriminatie op de werkvloer, met name richting vrouwen. Sindsdien hebben onder andere Blizzard-directeur J. Allen Brack en Jesse Meschuk van human resources het bedrijf verlaten. Ook lieten aandeelhouders van het bedrijf weten Activision Blizzard aan te klagen en vormen werknemers een verbond tegen een brief van Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Lijkt me geen prettig bedrijf om te werken.

0

Aanbevolen voor jou