Nieuws
Gearbox Software

Rechtszaak rondom Gearbox-CEO Randy Pitchford komt te vervallen

Duidelijkheid over de beschuldigingen is er niet

Geschreven door Michel Musters op
Een voormalige advocaat van Gearbox, Wade Callender, heeft de rechtszaak richting CEO Randy Pitchford laten vallen.

De complete kwestie is nu komen te vervallen, zo meldt The Hollywood Reporter. "Alle misverstanden tussen de partijen zijn gecorrigeerd, en verontschuldigingen zijn aangeboden." Meer informatie wordt er niet naar buiten gebracht omwille van vertrouwensredenen.

In januari dit jaar bleek dat Callender Pitchford had aangeklaagd. Callender werd in november 2018 al aangeklaagd door de studio. Gearbox claimde dat de voormalige advocaat geld had geleend van de studio en dit geld nooit terug had betaald.

Callender zette als gevolg een tegenaanklacht in. Volgens hem zou er 12 miljoen dollar overgemaakt zijn naar Pitchford Entertainment Media Magic, LLC, als bonus voor CEO Pitchford. Dit bedrag had eigenlijk naar werknemers van de studio moeten gaan, alsmede in de ontwikkeling van een nieuwe Borderlands moeten worden gestoken. Ook claimde Callender dat Pitchford in 2014 een USB-apparaat kwijtraakte met daarop diverse belangrijke documenten, alsmede pornografie met minderjarigen er op. De advocaat zegt dat Pitchford daarnaast feesten organiseerde waarin mannen zichzelf blootgaven aan minderjarigen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Gebruik een schild in MediEvil Remakes van eerste twee The House of the Dead-games in de maak
0

Reacties op: Rechtszaak rondom Gearbox-CEO Randy Pitchford komt te vervallen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.