De rechtszaak draait om de aanklacht van Activision dat concurrent Electronic Arts er op aan zou hebben gestuurd dat Zampella en West hun contract met Activision zouden breken. De rechter heeft een van de vier claims die Activision gemaakt heeft afgewezen, de rechtszaak draait om de andere drie. Call of Duty-uitgever Activision, dat EA afgelopen december aan de rechtszaak tegen Vince en Zampella toevoegde, eist een schadevergoeding van bijna 290 miljoen euro.

EA wilde de rechtszaak laten verwerpen, omdat Activision geen hard bewijs zou hebben voor de aanklacht. De rechter heeft dat protest afgewezen, omdat Activision wel zou hebben vastgesteld dat EA op zoek was naar vertrouwlijke informatie van Zampella en West.

Rechtszaak

Het conflict waar deze zaak om draait begon ruim een jaar geleden, toen Activision de oprichters van Call of Duty-ontwikkelaar Infinity Ward op straat zette. De reden voor het ontslag is contractbreuk, omdat Zampella en West onderhandelingen zouden hebben gevoerd met concurrent EA. De twee oprichters hebben op hun beurt Activision aangeklaagd, omdat ze zonder geldige reden zijn ontslagen en omdat beloofde royalties niet zouden zijn uitbetaald.

Het ontslag van de twee topmannen leidde tot een leegloop bij Infinity Ward, waarbij bijna de helft van de honderd man tellende studio opstapte. Infinity Ward beschikt inmiddels weer over honderd man personeel en werkt aan Call of Duty: Modern Warfare 3. Vince en Zampella hebben een nieuwe studio opgericht, Respawn Entertainment. Games van Respawn zullen worden uitgebracht door Electronic Arts.