Zampella en West zeggen dit nog tegoed te hebben in de vorm van niet uitbetaalde royalties voor Call of Duty: Modern Warfare 2. Bovendien zeggen zij recht te hebben op de Modern Warfare-naam. Gezien het feit dat Modern Warfare een zeer belangrijke merknaam is voor Activision - Call of Duty: Modern Warfare 3 is de belangrijkste release voor de uitgever dit jaar - sturen West en Zampella op dit punt naar verwachting aan op een schikking.

Activision heeft op zijn beurt Zampella, West en uitgever Electronic Arts aangeklaagd. Dit omdat de drie met elkaar in gesprek zouden zijn over een samenwerking, toen de twee game-ontwikkelaars nog werkzaam waren bij Activision. Activision eist 400 miljoen dollar, zo'n 290 miljoen euro, van het drietal.

Respawn

Zampella en West werden gezien als de drijvende krachten achter het succes van de Call of Duty-serie. Toen zij bij Infinity Ward werden ontslagen, de studio die ze zelf hadden opgericht, zijn ze de onafhankelijke studio Respawn Entertainment gestart. Ruim veertig werknemers, ongeveer de helft van Infinity Ward toen, nam ontslag en vond onderdak bij Respawn.

Respawn werkt momentaal aan een sciencefiction-shooter die zal worden uitgegeven door EA. Wanneer dat zal zijn, is nog onbekend. Infinity Ward werkt samen met Sledgehammer Games aan Call of Duty: Modern Warfare 3. Die game wordt op 8 november verwacht.