Rechter wijst aanklacht gamers tegen Activision Blizzard-overname af

Rechter wijst aanklacht gamers tegen Activision Blizzard-overname af

Een Amerikaanse rechter heeft het verzoek van een groep gamers tot een rechtszaak tegen de overname van Activision Blizzard naast zich neergelegd.

Zo valt te lezen in een statement van de Amerikaanse rechtbank. "De klacht maakt niet aannemelijk dat de fusie een redelijke kans creëert op concurrentieverstorende effecten op een relevante markt", zo luidt het oordeel. De groep heeft twintig dagen om nog een poging te doen om de rechtbank te overtuigen.

De betreffende rechtszaak werd in december van vorig jaar aangespannen in de rechtbank van Californië door gamers uit Californië, New Jersey en New Mexico. De groep had als doel om uiteindelijk de overname van Activision Blizzard door Microsoft te blokkeren. "De videogame-industrie verliest door deze deal veel rivaliteit. Met deze deal kan Microsoft de prijzen onnatuurlijk verhogen, consumentenkeuzes afnemen en competitie te veel inperken," lieten ze weten.

Microsoft kondigde begin 2022 aan dat het Activision Blizzard, de uitgever van games als Call of Duty, Candy Crush en Diablo, wil kopen voor 68,7 miljard dollar. Sindsdien wordt de deal door verschillende regeringsinstanties onderzocht. Dit om er voor te zorgen dat er bijvoorbeeld geen monopoliepositie ontstaat door de overname.

Hoewel in sommige landen, zoals in Saudi-Arabië en Brazilië, de overname al is goedgekeurd, is dat in veel landen nog niet het geval. De Amerikaanse FTC gaf eind vorig jaar aan de overname tegen te willen houden en sleept Microsoft daarom voor de rechter.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

En terecht. Laat er alsjeblieft mensen naar kijken die er verstand van hebben en niet een paar van die gillende zweet nerds.

0
test

@The_Stifmeister Zitten die meestal ook niet in de bioscoop wanneer de nieuwste Marvel-film uitkomt?

0
test

@Mister Frowdo Deze zijn nog erger. Deze denken daadwerkelijk verstand te hebben enorm ingewikkelde fusies als deze. Als je goed kijkt lopen er hier ook een paar rond in het wild. Het is werkelijk om te gieren om hun argumenten over en weer te lezen.

0
test

@The_Stifmeister Een beetje cringe zoals Luke Skywalker die de melk rechtstreeks opdrinkt via de tepels van een ruimtekoe.

0

Aanbevolen voor jou