Rechtbank wijst aanklacht Bungie tegen cheatbedrijf gedeeltelijk af

Rechtbank wijst aanklacht Bungie tegen cheatbedrijf gedeeltelijk af

De rechtbank in Seattle heeft Bungies aanklacht tegen cheatbedrijf AimJunkies gedeeltelijk afgewezen.

In juni 2021 klaagde Destiny 2-ontwikkelaar Bungie de cheatverkoper AimJunkies en Phoenix Digital, dat naar verluidt de cheatsoftware maakte, aan vanwege auteursrechtschending. Het leek er even op dat AimJunkies en Bungie een schikking zouden treffen, maar AimJunkies claimde daarna dat Bungie achter de rug van het bedrijf om de rechtbank zou hebben benaderd.

Bungie vroeg de rechtbank naar verluidt om een ‘default judgment’, waardoor de gamestudio door zou kunnen gaan met de aanklacht zonder wederhoor van AimJunkies. AimJunkies reageerde daarop door een motie aan te vragen om de rechtszaak af te wijzen, en zei dat er geen wetten tegen cheats zijn en dat Bungies auteursrecht niet werd geschonden.

Volgens TorrentFreak is een rechter in Seattle het gedeeltelijk eens met AimJunkies, en wordt de claim van auteursrechtschending door de Destiny 2-cheats afgewezen. Rechter Thomas Zilly zegt dat Bungie “niet voldoende feiten heeft gepresenteerd om het plausibel te maken dat AimJunkies en Phoenix Digital elementen van Bungies werk hebben gekopieerd”. Bungie zou niet duidelijk hebben gemaakt hoe cheatsoftware inbreuk maakt op het auteursrecht.

Dit betekent niet dat de hele rechtszaak van tafel gaat. Bungie claimt namelijk ook dat de bedrijven inbreuk maken op de handelsmerken van de gamestudio, en dat gedeelte van de rechtszaak zal nog doorgaan.

AimJunkies verkoopt cheats voor zo’n 180 spellen, waaronder Counter Strike: GO, Elden Ring en FIFA 22. Destiny 2 staat niet meer op de site.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

is dit niet ongeveer hetzelfde als de Game Genie of Action Replay uit het verleden?

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor Ja maar dit gaat over auteursrecht, hetzelfde waar Nintendo vroeger een rechtszaak tegen Galoob heeft verloren omdat de Game Genie niets veranderde aan de eigenlijke code van een game. Ik weet natuurlijk niet of dat in deze huidige zaak ook het geval is, maar zo klinkt het wel.

0
test

Wat ontzettend triest cheats verkopen voor online spellen. Maarja echte criminelen denken precies hetzelfde, als er ergens geld aan te verdienen valt waarom ook niet. Ergens ben je gek in je hoofd of gestoord. Zieke gasten zijn het.

0

Aanbevolen voor jou