Recent gebruikersrecord Steam alweer verbroken | Gamer.nl

Recent gebruikersrecord Steam alweer verbroken | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De 8.500.087 gebruikers die 2 januari gelijktijdig waren ingelogd, zijn een gevolg van de aflopende kortingsactie die platformhouder Valve hield. Op de laatste dag van die actie kwamen veel titels opnieuw in de aanbieding, wat voor een toename in het aantal gelijktijdige gebruikers zorgde.

Het platform telt inmiddels meer dan honderd miljoen geregistreerde gebruikers, waarvan ongeveer driekwart als actief aangemerkt wordt.

SteamOS

Op Steam worden naast complete spellen ook vroege versies aangeboden via het zogeheten Early Acce -gedeelte. Daarmee kunnen ontwikkelaars de ontwikkeling van een game financieren door spelers al een gedeelte ervan te laten aanschaffen en spelen. Onlangs introduceerde Valve ook een geïntegreerde streamingdienst voor het live delen en bekijken van gameplay. Het bedrijf werkt verder nog aan zijn eigen besturing ysteem SteamOS en bijbehorende Steam-hardware.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou