Gedurende het weekend konden diverse spelers Sniper Elite 3 niet meer opstarten via Steam. Het gaat om spelers die de Steam-code hebben gekocht via derde partijen zoals CDKeys.com en Green Man Gaming. Volgens Rebellion is een onbekend aantal codes voor de release van de game gestolen, die vervolgens zijn verkocht aan de derde partijen. Het is de reden waarom de ontwikkelaar deze gestolen codes buiten werking heeft gesteld.

Rebellion adviseert gamers om hun geld terug te vragen aan het aankoopadres of om een andere toegangscode te vragen. Daarbij krijgen alle mensen die hier last van hebben gratis de pre-order dlc Target Hitler. Daarnaast heeft de ontwikkelaar een lijst bekendgemaakt van alle retailers waar de code wel zonder problemen gekocht kan worden. Die valt te lezen op de website VG24/7.

Verschillende partijen hebben spelers hun geld teruggegeven, maar sommigen spraken ook hun onvrede uit tegenover Rebellion. Zo heeft CDKeys een blogpost geplaatst waarin het meldt dat Rebellion het woord 'gestolen' onjuist gebruikt. Volgens CDKeys heeft Rebellion het recht niet om de codes ongeldig te verklaren, omdat codes na één keer verkocht te zijn geen eigendom meer van de distributeur zouden zijn. Ook op Steam uit een anonieme poster die een CEO van twee verkoopadressen zegt te zijn, zijn onvrede. "Dit is het vrije internet, waar mensen de keuze hebben om te doen wat ze willen met iets dat ze zojuist hebben gekocht."