Rebellion opent social gamesdivisie | Gamer.nl

Rebellion opent social gamesdivisie | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Rebellion opende deze divisie na goede resultaten van hun Facebook-game Evil Genius. "De release van Evil Genius heeft ons hongerig gemaakt naar andere kansen op dat gebied", zegt Rebellions CEO Jason Kingsley. "Een ding dat steeds duidelijker is geworden in de afgelopen jaren is dat gamers niet gedefinieerd kunnen worden als mensen met spelcomputers - mensen die social media zoals Facebook of smartphones gebruiken spelen allemaal games, en dit is een spannende nieuwe kans die we willen verkennen."

Rebellion is gevestigd in het Britse Oxford. De studio is bekend van hardcore games zoals Sniper Elite, Rogue Trooper en de Aliens vs Predator-serie. Ook was de ontwikkelaar de laatste jaren verantwoordelijk voor het overzetten van verschillende Xbox 360- en PlayStation 3-spellen naar andere platformen zoals PlayStation 2, PlayStation Portable en Wii.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou