De Britse spelontwikkelaar Rebellion, die onlangs ook al ontwikkelaar Strangelite overnam, heeft nu ook Core Design in weten te lijven. Deze ontwikkelstudio was eigendom van uitgever Eidos Interactive (tegenwoordig SCi) en was verantwoordelijk voor de eerste zes delen in de Tomb Raider-reeks.

Na het teleurstellende Tomb Raider: The Angel of Darkness werd Core Design de Tomb Raider-reeks uit handen genomen. Daarna maakte het nog de PSP-game Smart Bomb, dat door de pers keihard werd neergesabeld en in Europa zelfs nooit op de markt is gekomen. Core Design werkte tot voor kort nog aan de PSP-titel Free Running, rond de extreme sport Parkour, maar daaromtrent is het al maanden bijzonder stil.

Het zou echter goed kunnen dat Core Design Free Running nog gewoon afmaakt nu het onderdeel is van Rebellion. De huidige projecten bij Eidos worden namelijk nog gewoon voortgezet. De naam Core Design en alle games van het bedrijf, blijven eigendom van Eidos. Rebellion zal dus met een nieuwe naam moeten komen voor het ingelijfde ontwikkelteam.