Hoofd van Realtime Worlds, Colin MacDonald, heeft een aantal geruchten uit de wereld geholpen over de eventueel in ontwikkeling zijnde Crackdown 2. MacDonald bevestigt dat de ontwikkelaar in gesprek is met Microsoft voor een eventueel vervolg op Crackdown, maar dat er verder nog geen toezeggingen zijn gedaan door de uitgever.

De geruchten gaan sinds een paar dagen ook de ronde dat Microsoft de nieuwe ontwikkelaar Ruffian de ontwikkeling van Crackdown 2 in handen geeft. Deze geruchten worden versterkt door het feit dat een zestal medewerkers van Realtime Worlds zijn aangenomen bij Ruffian. Hoewel MacDonald de overstap van zijn medewerkers bevestigt, weet hij niet te bevestigen of te ontkennen dat Ruffian de opvolger van Crackdown gaat maken. Hij zou hij het wel jammer vinden als een succesvolle samenwerking wordt afgekapt door te gokken op een nieuwe ontwikkelaar. Met andere woorden, hij heeft liever dat Realtime Worlds de ontwikkeling van de game op zich neemt.

Realtime Worlds is momenteel bezig met twee andere projecten, waarvan één nog onbekend is. Volgens MacDonald zal dit project voor heel wat ophef zorgen. De andere titel is APB, een grootschalige online multiplayer-game.

Een onverwachte hit