Realistisch ogende horrorgame Abandoned voor PS5 onthuld

Realistisch ogende horrorgame Abandoned voor PS5 onthuld

Een realistisch ogende survivalhorrorgame genaamd Abandoned is voor PlayStation 5 onthuld.

De game speelt zich af in een gedetailleerde open wereld - in de eerste trailer is in ieder geval een bos te zien. De game draait om Jason Longfield, die plotseling ontwaakt in dit bos. Hij herinnert zich niet hoe hij hier komt, maar herinnert zich uiteindelijk dat hij is ontvoerd. Zijn hoofddoel is te ontsnappen.

Realisme moet een belangrijke rol in Abandoned spelen. Zo schiet Jason minder accuraat wanneer hij buiten adem is - bijvoorbeeld van het rennen of door angst. Daarbij moet het schieten realistisch aanvoelen en dus niet snel en gemakkelijk verlopen. 

De game moet gebruikmaken van de speciale mogelijkheden van de DualSense-controller. Door de haptic feedback moeten spelers allerlei verschillende trillingen kunnen voelen - bijvoorbeeld om het verschil te ervaren wanneer men de trekker overhaalt van een geladen of ongeladen geweer. 3D-audio moet daarbij helpen om accuraat te achterhalen waar een geweerschot vandaan kwam.

Abandoned wordt ontwikkeld door Blue Box Game Studios, een ontwikkelaar uit Nederland. Het spel moet ergens in het vierde kwartaal van dit jaar op PlayStation 5 verschijnen. Op PlayStation Blog is meer informatie over de game te vinden. Een gameplaytrailer moet ergens binnenkort volgen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ze hadden er wel een iets spannendere trailer van kunnen maken. Ziet er wel mooi uit in ieder geval. Doet me beetje denken aan die Blair Witch game.

0
test

Dit ziet er super mooi uit. Ben erg benieuwd.

0

Aanbevolen voor jou