Drie industrie-veteranen hebben samen een nieuwe game-ontwikkelaar opgericht onder de naam Real Time Worlds. Deze ontwikkelaar situeert zich in Dundee, Schotland en houdt zich bezig met de ontwikkeling van een tweetal spellen. Het team van Real Time Worlds bestaat uit 28 ontwikkelaars, zorgvuldig geselecteerd op basis van hun prestaties.

Ook de oprichters van de firma hebben al aardig wat op hun naam staan. Dit zijn namelijk David Jones, bedenker van Lemmings en Grand Theft Auto, twee van de bekendse game-franchises ooit ontwikkeld, Ian Hetherington, oprichter van Psygnosis, de uitgever onder andere Destruction Derby, en Managing Director van SCEE, en Tony Harman, voorheen Director of Development and Acquisition bij Nintendo of America. Niet de minste namen dus!

David Jones en Ian Hetherington hebben reeds eerder samen gewerkt, namelijk ten tijde van Lemmings. Samen waren ze verantwoordelijk voor het succes van deze intelligentie-loze beestjes ontwikkeld door DMA Design en uitgegeven door Psygnosis.

De eerste game van Real Time Worlds gaat er een worden die bij liefhebbers van de GTA reeks zeker in de smaak zal gaan vallen. Op de website van Real Time Worlds staat alvast te lezen dat men zich gaat concentreren op Massive Multiplayer. Een simpele optelsom kan maar één ding betekenen: gaat Real Time Worlds ons in de toekomst blij maken met een Massive Multiplayer Misdaad game?