Naast dit veilinghuis bestaat er ook een waar betaald wordt met het goud dat mensen vinden en verdienen in Diablo 3. In het real-money action house, pakt Blizzard vijftien procent van de opbrengsten uit verhandelde grondstoffen. Onder grondstoffen verstaat de ontwikkelaar onder andere crafting-materialen, gems en goud.

Naast deze grondstoffen, of commodities, definieert Blizzard uitrusting-items, of equipment. Van items in deze categorie, zoals wapens en harnassen, krijgt Blizzard een dollar bij iedere transactie. Als een speler besluit het geld op zijn account te verplaatsen naar bijvoorbeeld een Paypal-account, dan moet hij vijftien procent van het bedrag afstaan aan Blizzard als transactiekosten.

Deze kosten hoeven niet te worden betaald, wanneer het in het veilinghuis verdiende geld wordt overgemaakt naar het Battle.net-account van de speler. Via zo'n account kunnen spelers onder meer Blizzard-games, -uitbreidingen en -abonnementen aanschaffen.

Update 15:42 - Eerder werd bericht dat het auction house reeds beschikbaar was, dat blijkt voor Europa pas vrijdag het geval te zijn.