Red Dead Online officieel uit bèta, krijgt nieuwe modi

Red Dead Online officieel uit bèta, krijgt nieuwe modi

Red Dead Online is niet meer in bèta. Take-Two, eigenaar van Rockstar Games, hintte daar al naar, maar vanaf vandaag is het mogelijk om een volledige en vernieuwde versie van de online-modus van de populaire westerngame te spelen. De overstap gaat gepaard met veel nieuwe content.

Red Dead Online is vandaag niet meer in de bèta-fase, heeft game-ontwikkelaar en -uitgever Rockstar Games bevestigd. Gisteren bracht Take-Two CEO Strauss Zelnick dit nieuws al naar buiten tijdens een financiële rapportage. Met de overgang krijgen gamers ook verbeterde gameplay en veel nieuwe content, zoals coöperatieve verhaalmissies, Free Roam-activiteiten én de mogelijkheid om online poker te spelen.

In de coop-missies gaat het verhaal van Jessica LeClerk verder met missies voor zowel 'honorable' als 'dishonorable' spelers in A Land of Opportunities. Voor de eerbare spelers moet je als gunslinger tegen de Del Lobos-bende vechten om Marshall Tom Davies te helpen Valentine te bevrijden. Als outlaw dien je Samson Finch te assisteren met een roofoverval in St. Denis. Beide verhaallijnen leiden tot een rendezvous in Blackwater.

Red Dead Online

Met nieuwe pokerelementen is het mogelijk om tafels op te zoeken in verschillende dorpen, steden en outposts in de game. Hier zijn vrienden uit te dagen voor een privépotje. Ook is het mogelijk om high stakes poker te spelen aan een openbare tafel, waar buy-ins en beloningen hoger zijn. Aan elke tafel kunnen zes spelers plaatsnemen, deze zijn te vinden in Blackwater, Saint Denis, Tumbleweed, Valentine en Flatneck Station.

Red Dead Online

Een grote aanpassing die nog op stapel staat deze is het toevoegen van roleplaying, zoals Grand Theft Auto 5 dat ook heeft. Hierbij nemen speler één van een drietal rollen aan: spoor criminelen op als een premiejager, zoek door de wereld van de game naar schatten of exotische items als een verzamelaar, of bouw een zakenkamp als handelaar.

Of die rollen uitgebreider gaan worden zoals GTA 5 is nog niet zeker. Daar is het een mod waardoor je toegang krijgt tot een speciale rollenspelserver. Hierop speel je niet een hoofdpersonage, maar kan je een specifieke rol kiezen. In plaats van dat je een 'gewone crimineel' speelt, kan je bijvoorbeeld ook de leider van een bende worden. Maar als je liever een chauffeur of postbode wilt zijn, is dat ook mogelijk.

De regels op een rollenspelserver zijn strikt: je mag niet uit je rol vallen, hoewel dat in GTA Online regelmatig gebeurt. In hoeverre Rockstar Games dat in goede banen gaat leiden, is niet bekend, maar omdat de roleplaying-server in eigen beheer is (die in GTA Online zijn mods), is het voor de ontwikkelaar makkelijker om een oogje in het zeil te houden.

Watch on YouTube

Tijdens de rapportage afgelopen maandag sprak Zelnick over een zeer succesvolle bèta-periode van Red Dead Online. Volgens de Rockstaar-baas presteert de online versie ook beter dan GTA Online in een vergelijkbare periode. Of Read Dead Redemption 2 net als GTA 5 ook een pc-versie gaat krijgen, wilde Zelnick geen uitspraken doen, hoewel er de afgelopen tijd al veel aanwijzingen zijn dat die zeker in de maak is.

Meer informatie is te vinden op de Rockstar Newswire.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

RDR2 online word snel saai vind ik speel liever GTA Online.

0

Vond em al te gek, maar nu is ie helemaal te gek. Ik kan ook niet wachten tot de zomer Het wordt alleen maar beter

0

Aanbevolen voor jou