Nieuws
Red Dead Online

Red Dead Online officieel uit bèta, krijgt nieuwe modi

Krijgt net als GTA Online een roleplaying-modus

Geschreven door Dennis Mons op
Red Dead Online is niet meer in bèta. Take-Two, eigenaar van Rockstar Games, hintte daar al naar, maar vanaf vandaag is het mogelijk om een volledige en vernieuwde versie van de online-modus van de populaire westerngame te spelen. De overstap gaat gepaard met veel nieuwe content.

Red Dead Online is vandaag niet meer in de bèta-fase, heeft game-ontwikkelaar en -uitgever Rockstar Games bevestigd. Gisteren bracht Take-Two CEO Strauss Zelnick dit nieuws al naar buiten tijdens een financiële rapportage. Met de overgang krijgen gamers ook verbeterde gameplay en veel nieuwe content, zoals coöperatieve verhaalmissies, Free Roam-activiteiten én de mogelijkheid om online poker te spelen.

In de coop-missies gaat het verhaal van Jessica LeClerk verder met missies voor zowel 'honorable' als 'dishonorable' spelers in A Land of Opportunities. Voor de eerbare spelers moet je als gunslinger tegen de Del Lobos-bende vechten om Marshall Tom Davies te helpen Valentine te bevrijden. Als outlaw dien je Samson Finch te assisteren met een roofoverval in St. Denis. Beide verhaallijnen leiden tot een rendezvous in Blackwater.

Red Dead Online

Met nieuwe pokerelementen is het mogelijk om tafels op te zoeken in verschillende dorpen, steden en outposts in de game. Hier zijn vrienden uit te dagen voor een privépotje. Ook is het mogelijk om high stakes poker te spelen aan een openbare tafel, waar buy-ins en beloningen hoger zijn. Aan elke tafel kunnen zes spelers plaatsnemen, deze zijn te vinden in Blackwater, Saint Denis, Tumbleweed, Valentine en Flatneck Station.

Red Dead Online

Een grote aanpassing die nog op stapel staat deze is het toevoegen van roleplaying, zoals Grand Theft Auto 5 dat ook heeft. Hierbij nemen speler één van een drietal rollen aan: spoor criminelen op als een premiejager, zoek door de wereld van de game naar schatten of exotische items als een verzamelaar, of bouw een zakenkamp als handelaar.

Of die rollen uitgebreider gaan worden zoals GTA 5 is nog niet zeker. Daar is het een mod waardoor je toegang krijgt tot een speciale rollenspelserver. Hierop speel je niet een hoofdpersonage, maar kan je een specifieke rol kiezen. In plaats van dat je een 'gewone crimineel' speelt, kan je bijvoorbeeld ook de leider van een bende worden. Maar als je liever een chauffeur of postbode wilt zijn, is dat ook mogelijk.

De regels op een rollenspelserver zijn strikt: je mag niet uit je rol vallen, hoewel dat in GTA Online regelmatig gebeurt. In hoeverre Rockstar Games dat in goede banen gaat leiden, is niet bekend, maar omdat de roleplaying-server in eigen beheer is (die in GTA Online zijn mods), is het voor de ontwikkelaar makkelijker om een oogje in het zeil te houden.

Tijdens de rapportage afgelopen maandag sprak Zelnick over een zeer succesvolle bèta-periode van Red Dead Online. Volgens de Rockstaar-baas presteert de online versie ook beter dan GTA Online in een vergelijkbare periode. Of Read Dead Redemption 2 net als GTA 5 ook een pc-versie gaat krijgen, wilde Zelnick geen uitspraken doen, hoewel er de afgelopen tijd al veel aanwijzingen zijn dat die zeker in de maak is.

Meer informatie is te vinden op de Rockstar Newswire.

Dit artikel delen:

Lees meer

World of Warcraft Classic verschijnt in augustus Nintendo zendt deze week Direct over Super Mario Maker 2 uit
3

Reacties op: Red Dead Online officieel uit bèta, krijgt nieuwe modi

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TommyVercetti

  • 14 mei 2019 16:47
  RDR2 online word snel saai vind ik speel liever GTA Online.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Untitled Player

  • 14 mei 2019 23:12
  Vond em al te gek, maar nu is ie helemaal te gek. Ik kan ook niet wachten tot de zomer
  Het wordt alleen maar beter

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • -Amras-

  • 15 mei 2019 09:51
  Zitten er intussen al private lobbys in de game?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.