Op de vraag van CVG of Reach de laatste Halo-game is voor de Xbox 360 antwoordt senior designer Lars Bakken dat dit voor Bungie wel het geval is. "In termen van een platform voor Halo-games gemaakt door Bungie, ja. Ik kan die vraag helaas niet beantwoorden vanuit het standpunt van Microsoft. Of zij verdere plannen hebben of niet en of ze al klaar voor zijn om er over te praten weet ik niet. Wat betreft de door Bungie geproduceerde Halo-games zijn ODST en Reach waarschijnlijk alles wat je gaat krijgen."

Ryan Crosby van Microsoft voegt eraan toe: "Het Halo-universum leeft op veel manieren voort. Je hebt al dingen op de markt zien komen als stripboeken en merchandising, maar ik denk ook zeker dat er de mogelijkheid is dat het Halo-universum een vervolg krijgt."

"Het is erg goed mogelijk dat er een nieuwe game komt met de nieuwe generatie consoles. We kijken naar allerlei verschillende opties." sluit Larsen af.

343 Industries

Eerder deze week legde Microsoft een patent vast met de naam '343 Industries'. Deze nieuwe studio wordt in verband gebracht met de toekomstige ontwikkeling van Halo, wanneer Bungie ermee stopt. De link met Halo is snel gelegd, want '343 Guilty Spark' is een personage uit het Halo-universum.