Razer werkt aan microconsole voor Android TV | Gamer.nl

Razer werkt aan microconsole voor Android TV | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De microconsole kan films, muziek en andere apps (waaronder games) streamen naar televisie dankzij Android TV. De microconsole kan straks bestuurd worden met een speciale app op een Android-tablet of -smartphone. Het apparaat moet deze herfst verschijnen, een prijs is nog niet bekendgemaakt.

Android TV is een softwareplatform waarmee het Android-besturing ysteem op televisies verschijnt en ze zo 'smart' maakt. Android TV moet makkelijk zijn voor ontwikkelaars, waardoor zij makkelijk apps ook beschikbaar kunnen maken voor grote televisieschermen. Het platform komt onder meer naar smart-tv's van Philips, Sony en Sharp.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou