Het toetsenbord is geschikt voor meerdere spellen en kan vrij aangepast worden om in de behoefte van speciale knoppen te voorzien. Het LCD-scherm dat onder het fysieke toetsenbord zit kan aan de hand van speciale icoontjes laten zien wat voor specifieke knoppen ingesteld zijn. Ook doet het toetsenbord dienst als een traditionele manier om tekst in te voeren, dan zal het de QWERTY-indeling en de cijfers 0 t/m 9 tonen. 

Het prototype van de Switchblade draait op Windows 7 en kent een optionele aangepaste interface die als een extra laag over het besturingssysteem kan worden gelegd. De laptop heeft verder een mini-HDMI-aansluiting en een 2.0 USB-poort waarop bijvoorbeeld een extern toetsenbord, muis of webcam op aan kan worden gesloten. De Switchblade heeft zelf ook een ingebouwde webcam en bevat momenteel Bluetooth- en WiFi-functionaliteit. Ook wordt er gedacht aan een versie met 3G.

Nabootsen PC-ervaring

Razer wil met de compacte gamelaptop inspelen op de behoefte van spelers aan een apparaat dat zich leent voor mobiel gamen, maar niet inlevert op de toetsenbord-muiscombinatie die gamen op een vaste PC kenmerkt. Hoe het bedrijf die ervaring na wil bootsen met de Switchblade, waar een fysieke muis ontbreekt, is niet precies naar voren gekomen tijdens de presentatie van het product. Ook is nog niet zeker of de laptop uiteindelijk ook voor de consument beschikbaar komt.