Razer Edge-handheld verschijnt op 26 januari in de VS

Razer Edge-handheld verschijnt op 26 januari in de VS

De vorig jaar onthulde Razer Edge-handheld komt op 26 januari uit in de Verenigde Staten.

Dat werd tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas aangekondigd. Het Android-apparaat richt zich op het streamen van games. Games kunnen zowel via consoles of via de cloud gestreamd worden, maar er kunnen ook games lokaal gedownload worden. Daarbij kan Xbox Cloud Gaming gebruikt worden mits men een Game Pass Ultimate-abonnement heeft, alsmede Nvidia GeForce Now.

Met de normale editie van de handheld kan er via wifi gestreamd worden, maar er moet op een nog onbekende datum ook een 5G-versie uitkomen in samenwerking met Verizon. Daarbij kunnen Amerikanen een providerabonnement afsluiten en de Edge goedkoper ontvangen.

De handheld draait op het gameplatform Qualcomm G3X Gen 1. Het oledscherm is 6,65"" groot met een resolutie van 2340x1080 pixels. Ook kunnen via ingangen op de handheld vr-brillen aangesloten worden en kan het apparaat aan de televisie aangesloten worden.

Games worden bestuurd met de Razer Kishi V2 Pro, een controller die qua functionaliteit veel wegheeft van de Switch Joy-Cons. Net zoals die controllers kunnen deze van het apparaat losgekoppeld worden, waarna de Razer Edge als een soort tablet functioneert.

Amerikanen kunnen reserveren via de officiële website. De reguliere editie kost 399,99 dollar - letterlijk omgerekend zo'n 380 euro. Het is niet bekend wanneer de handheld in de Benelux beschikbaar komt.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Toch een aardig prijskaartje, voor iets wat zich puur op streamen richt.

0
test

@brushaway Niet puur, games kunnen ook gedownload worden. Maar inderdaad, de hoofdtaak is streamen!

0

@MichelMusters AH, erg benieuwd hoe het dan menig game afspeelt!

0
test

Hoop dat sony ooit weer een psp maakt of iets soortgelijks als de switch maar dan handheld only insta buy voor mij

0

Aanbevolen voor jou