In de nieuwste uitgave van het magazine Nintendo Power laten ontwikkelaars Michel Ancel en Xavier Poix zich uit over Rayman Raving Rabbids en het meest opvallende nieuwtje is ongetwijfeld dat het spel exclusief voor de Wii ontwikkelt wordt. Zo vertelt Michel Ancel over hoe uniek de Wii is:

“It’s so different from the other consoles that we decided to reconsider everything…We believe in the Wii and building gameplay around the controller. So now we are designing Raving Rabbids specifically for the Wii. It’s not just an adaptation. It’s a very special project, because this is really a revolution for us. Now we have to focus on one version - the Wii version.”

Het spel was oorspronkelijk bedoelt voor vrijwel alle consoles en handhelds en de beslissing om het spel Wii-exclusief te maken komt dan ook best als een verassing. Volgens Xavier Poix betekent dit niet dat het spel nooit meer op de andere consoles zal verschijnen, maar dat ze nu eerst de focus leggen op de Wii-versie:

“The more we heard about the Wii, the more interested we became. Then when we got our development kits, we knew that everything we dreamed of doing on this was possible. That’s why we changed our minds. We decided, ‘Ok let’s just focus on Wii’. That’s it. The other can come later.”

Het spel is nog niet officieel als Wii-exlusief aangekondigd en het zou niet de eerste keer zijn dat quotes in een interview verkeerd geïnterpreteerd zijn. Ancel en Poix zijn in ieder geval erg enthousiast over de controls en de graphics op de Wii. De graphics zien de ontwikkelaars ook niet als restrictie, maar als een manier om zich meer op de artistieke kant van een game te richten in plaats van het aantal polygonen.