Volgens Ubisoft gaat het hier om de "volledige online Challenge Mode van de game, exclusief voor Wii U-fans". De Challenge Mode bevat vijf soorten levels die met vrienden online gespeeld kunnen worden. Ubisoft voegt wekelijks gratis nieuwe uitdagingen toe aan de levels. Elke uitdaging krijgt een eigen leaderboard, zodat spelers hun scores kunnen vergelijken.

De vijf levels zijn The Pit, The Land of the Dead, The Infernal Tower, Dojo en The Dungeon. Laatstgenoemde level is exclusief voor Wii U. Spelers kunnen vrienden uitnodigen om de Challenge Mode mee te spelen, maar kunnen ook records van andere spelers proberen te verbeteren door ze te vergelijken op de leaderboards of te spelen tegen een 'ghost' van een andere speler. 

Uitgesteld

Rayman: Legends zou deze maand exclusief op Wii U verschijnen, maar werd uitgesteld naar september zodat de game gelijktijdig op Xbox 360 en PlayStation 3 kan verschijnen. Ubisoft meldde kort daarna dat het bedrijf Wii U-eigenaren zou bedanken voor hun geduld door een tweede demo uit te geven. Waarschijnlijk is deze demo nu komen te vervallen voor de Challenge Mode.