Volgens Ubisoft staan de stijl en functionaliteiten van Rayman: Legends nog niet vast. Van geen van de getoonde features is het zodoende bekend of deze daadwerkelijk in de game verschijnen. Wel bevestigt Ubisoft dat de game in ontwikkeling is, en net als Rayman: Origins gemaakt wordt door het team van Michel Ancel.

De gelekte video toont onder meer Near Field Communication-functionaliteiten voor Wii U, vergelijkbaar met de Skylanders-games. Spelers kunnen speciale poppetjes op het scherm van de Wii U-controller plaatsen, die vervolgens in de game verschijnen. Door een hartje op het scherm te zetten krijgt de speler bijvoorbeeld extra energie. Door een konijnenpoppetje bekend uit de Raving Rabbids-serie op het scherm te zetten, verschijnt deze in de game. De trailer sluit af met een figuur uit Assassin's Creed dat op de tabletcontroller wordt gezet.

De opvolger van Rayman: Origins kent mogelijk ook andere exclusieve Wii U-features. De video laat een level zien waarin drie personen tegelijk een level spelen met een Classic Controller. De vierde speler heeft de tabletcontroller in zijn handen en kan de andere spelers verder helpen door bijvoorbeeld platformen te besturen via de touchscreen.

Rayman: Legends is een directe vervolg op Rayman: Origins en is eveneens een tweedimensionale platformer. De game heeft wederom een coöperatieve stand voor vier spelers, die volgens de gelekte video naast offline ook online te spelen is. Bovendien bevat de game ook verschillende minigames, zoals een voetbalspel.

Update 18:40 - Ubisoft heeft een statement vrijgegeven over het lekken van deze video. Het nieuwsbericht is aangepast