Ancel zou samen met enkele andere leden van het ontwikkelteam Ubisoft willen verlaten om meer creatieve vrijheid te hebben bij de ontwikkeling van games. Volgens GameKult laat Ubisoft echter weten dat er geen sprake is van het vertrek van Ancel.

Twee weken geleden plaatste Ancel foto's online waarin te zien is dat hij het niet eens is met het uitstel van de Wii U-versie van Rayman: Legends. Deze versie werd uitgesteld van eind februari naar september om tegelijk met de Xbox 360- en PS3-versies van de game te lanceren. Het is niet bekend of zijn mogelijke vertrek hier verband mee houdt.

Naast de Rayman-games heeft Ancel ook gewerkt aan Beyond Good & Evil. Een vervolg werd in 2008 aangekondigd via een pre-rendered filmpje. Sindsdien is echter nauwelijks meer iets van de titel vernomen. Het is niet de eerste keer dat er geruchten gaan dat Ancel Ubisoft gaat verlaten. In 2010 werd ook gespeculeerd dat hij weg zou gaan vanwege moeilijkheden rondom de ontwikkeling van Beyond Good & Evil 2. Dit gerucht bleek niet te kloppen.