"Rayman 3D is niet simpel overgezet, we hebben de ervaring aangepast door de moeilijkheidsgraad en de verschillende camerastandpunten in de game te veranderen", vertelt Elkaouni. "Ook hebben we het gamesysteem en de besturing aangepast om de game toegankelijker te maken voor alle spelers." Volgens Elkaouni is het spel ook mooier geworden.

Hoewel er nog geen recensies van het spel beschikbaar zijn, beweert Matthew Castle, schrijver van het Britse magazine NGamer, op een forum dat Rayman 3D juist erg slecht is. "Ubisoft hield Rayman achter zodat niemand zou zien hoe slecht hij is. Zonder het cijfer te verklappen, is het een van onze slechtst beoordeelde 3DS-lanceertitels. Samen met Splinter Cell en *huivert* Asphalt 3D. Ubisoft heeft wederom een hardwarelancering van Nintendo verpest met slechte overzettingen." Over Tom Clancy's Ghost Recon: Shadow Wars 3D is Castle wel positief, dit zou een van de betere games zijn bij de lancering van de Nintendo 3DS.

Rayman 2

in Rayman 2 hebben mechanische piraten onder de leiding van Razorbeard alle inwoners van Rayman’s wereld gevangen genomen. Het is aan Rayman om vier magische maskers te vinden waarmee Razorbeard en zijn piratenbende plank moeten lopen.