Niet alleen Sly en Jak krijgen eind dit jaar een nieuw deel voor de kiezen, ook de Ratchet & Clank reeks krijgt voor het vierde achtereenvolgende jaar een nieuwe editie. Met Ratchet: Deadlocked slaat ontwikkelaar Insomniac Games echter een andere weg in dan we voorheen van de reeks gewend waren. Ratchet is voorzien van een groot, Master Chief achtig harnas en het kleine robotje Clank is niet meer op zijn rug aanwezig. Wel zal Clank nog een rol spelen in het spel, maar in welke vorm is nog onbekend.

Het spelen in squad-formatie staat centraal in Ratchet: Deadlocked, wat waarschijnlijk in houdt dat we naast Ratchet en Clank ook nog een aantal andere karakters mogen spelen. De vele wapens die je meerdere malen kunt upgraden, zijn wel weer terug van de partij. Ook heeft men opnieuw werk gemaakt van de multiplayer, en heeft men onder andere de mogelijkheid toegevoegd om de singleplayerlevels cooperatief te spelen.

De opbouw van het spel is tot slot minder rechtlijnig dan voorheen en Insomniac belooft tevens wat nieuwe features die nog nooit eerder in het 'platformgenre' te zien zijn gewees. Wij vragen ons af: zal deze Ratchet: Deadlocked nog wel als platformgame te bestempelen zijn? We merken het wederom in de herfst.