Microsoft had reeds bekend gemaakt dat Rare, de voor vele miljoenen overgenomen Engelse spelontwikkelaar verantwoordelijk voor onder andere de N64 toppers GoldenEye en Perfect Dark, voor het eind van 2004 maar liefst vijf games voor de Xbox af zou leveren. Een viertal games waren reeds aangekondigd, zei het officieel zei het via het roddelcircuit, betreffende Perfect Dark Zero, Ghoulies, Conker Online en Kameo. Vandaag heeft Sabre Man Stampede het lijstje compleet gemaakt.

Sabre Man Stampede is een racegame met de hoofdpersoon uit de Rare-klassieker Sabre Wulf in de hoofdrol. Naar de geruchten kloppen is het spel gebouwd op de restanten van Donkey Kong Racing, een spel dat Rare voor de GameCube aan het ontwikkelen was voordat het bedrijf door Microsoft overgenomen werd. Gezien het feit dat de Donkey Kong franchise in handen van Nintendo is moest men het spel annuleren.The obvious absentee from this line-up is a racing game, but, as everyone knows, Rare was working on a racing title for GameCube before its acquisition by Microsoft - Donkey Kong Racing, sequel to the brilliant Diddy Kong Racing on N64. While Nintendo owns the rights to Donkey Kong, it was fairly obvious the game would resurface in a different guise.

Wellicht komen we op de volgende E3 meer over Sabre Man Stampede te weten, maar het zou ook goed kunnen dat we het enkel met een aantal van de andere vijf games zouden moeten doen. Alle vijf games tegelijk zou in ieder geval wat teveel van het goede zijn. Maar het ziet er naar uit dat Rare de line-up voor de Xbox stevig weet aan te dikken. Meer over Sabre Man Stampede bij Computer and Videogames.