Rare was met name tijdens de periode van de N64 misschien wel Nintendo's meest belangrijke spellenontwikkelaar. Vele klassiekers kwamen van de hand van deze talentvolle en eigenzinnige developer. Met de komst van de huidige generatie consoles leek Rare een deel van hun magie echter een beetje kwijt te zijn. Zowel Star Fox Adventures als Grabbed by the Ghoulies waren zeker wel goeie games, maar leken niet langer het hoge niveau te behalen wat veel mensen van het bedrijf waren gewend.

Waar de kwade geluiden over Rare precies vandaan komen is nog steeds niet duidelijk. Natuurlijk is het logisch dat er met name vanuit de Nintendo community veel onbegrip en misschien zelfs wel jaloezie ontstond toen eind 2002 bekend werd gemaakt dat Rare voortaan exclusief voor de Xbox zou developen en Nintendo's consoles daarmee definitief achter zich zou laten. Het is echter ook goed voor te stellen dat Rare veel moeilijkheden heeft gekend bij de overgang van Nintendo naar Microsoft. Hoe het ook zei, Rare laat zich zeker niet uit het veld slaan en ontwikkelt nog vrolijk verder aan enkele nieuwe games voor de Xbox.De nieuwe stijl en logo van Conker

Zowel Kameo: Elements of Power als Conker: Live and Uncut zijn beide games die Rare nog in ontwikkeling heeft voor Microsoft's spellenmachine. Kameo was aanvankelijk al in ontwikkeling voor de GameCube en kent in de pure basis redelijke vergelijkingen met de Pokémon serie waarbij beesten ingezet kunnen worden tijdens de vele gevechten. Conker: Live and Uncut betreft een remake van Conker's Bad Fur Day met Live! opties en zonder censuur die er ten tijde van de N64 versie nog in zat.

De nieuwe look van Kameo

Vergeleken met wat vorig jaar nog bekend was over deze titels, lijken beide games hun kleurige en redelijk onschuldig ogende stijl nu echter in te ruilen voor iets "volwasseners" als je het zo kan noemen. Daarnaast is de titel van de game Conker: Live and Uncut nu ingekort tot Conker. Of dit ook gevolgen zal hebben voor de inhoud van de games wat graphics of gameplay betreft blijft voorlopig onduidelijk. Het zou echter wel goed kunnen gezien we nu al iets van een jaar niets meer van beide games hebben gezien of gehoord.