Wanneer Rare een kerstkaart stuurt, letten we op. Immers, een paar jaar geleden stond er een Xbox op de kerstkaart van de Britse ontwikkelaar en waarempel, even later waren ze in zee gegaan met Microsoft. Ook dit jaar stuur Rare weer een kaart. Tijd voor een analyse.

Allereerst de afgebeelde gamekarakters: we zien Viva Piñata-beesten en platformhelden van weleer Banjo en Kazooie. Terwijl de Viva Piñatas hun nieuwe games vast hebben, Viva Piñata voor de PC en Viva Piñata: Party Animals, heeft Banjo een soort van bol (of bom?). Kazooie houdt ondertussen een verpakte sleutel in haar snavel. Op de sleutel staat 'to Kaz', wat natuurlijk aan Kazooie is gericht, niet Kaz Hirai, president van Sony Computer Enterrtainment. Toch? Banjo kijkt ronduit bedroefd en Kazooie geïrriteerd, al mag dat laatste geen nieuws heten. Waarom kijken ze zo? Gaat het derde deel uit de Banjo-Kazooie reeks, dat in ontwikkeling is voor de Xbox 360, nog wel door?

Ten tweede de sokken boven de open haard. Grunty is natuurlijk de heks uit Banjo-Kazooie, maar de sok daarnaast is veel interessanter. KI3 staat er op, wat zou moeten duiden op Killer Instinct 3. Krijgen we eindelijk een nieuw deel in de veel geprezen beat'em up serie?

Rare zou ons om de tuin kunnen leiden of bloedserieus hints hebben verstopt in de kerstkaart. Het verleden heeft uitgewezen dat het alle kanten op kan gaan. We wachten af.