Ubisoft heeft vandaag aangekondigd dat Rainbow Six: Vegas ook voor de PSP zal verschijnen. Het spel werd eerder al aangekondigd voor de Xbox 360, PC en Playstation 3. De keuze om het spel ook naar de PSP te brengen is opvallend te noemen, omdat eerder werd besloten de PS2 en Xbox-versie af te voeren omdat het spel 'te next-gen' zou zijn voor die platformen.

De PSP-versie speelt zich natuurlijk af in Las Vegas en biedt twee speelbare personages: Brian Armstrong, een field-operative en assault-expert, en Shawn Rivers, een scherpschutter. Je zult op vaste punten tussen beide personages wisselen, waarbij Shawn alvast het gevaar van een afstand uit de weg ruimt, zodat Brian vrij baan heeft.

Om wat meer overzicht te krijgen van de situatie kun je in de PSP-versie, wanneer je ergens gedekt zit, overschakelen naar een third-person camerastandpunt. De besturing is eveneens helemaal aangepast aan de PSP, net als de multiplayer. Deze heeft plaats in zes klassieke Rainbow Six-maps en kan zowel Ad Hoc als via Infrastructure gespeeld worden.

De PSP-versie verschijnt, net als de versies voor 360, PS3 en PC, rond de feestdagen van dit jaar.