Rainbow Six: Siege klaar voor PlayStation 5 en Xbox Series X

Rainbow Six: Siege klaar voor PlayStation 5 en Xbox Series X

Ubisoft is van plan Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege beschikbaar te hebben voor de PlayStation 5 en Xbox Series X zodra de next-gen consoles uitkomen. Daarnaast bieden ze graag mogelijkheden voor cross-platform gameplay.

Leroy Athanassof, regisseur van Rainbow Six: Siege, vertelt in een interview dat Ubisoft hoopt Rainbow Six Siege, voor de next-gen consoles, op hetzelfde moment te lanceren als de Playstation 5 en de Xbox Series X. Wanneer de game uitkomt kan Athanassof dus niet vertellen. “Uiteindelijk wordt dat beslist door de mensen die de next-gen consoles maken,” vertelt Athanassof. “Ik kan je wel vertellen wat wij erbij willen zijn op het moment van de lancering, maar het is weer aan de makers van de consoles om te beslissen of we tegelijk met die next-gen consoles kunnen lanceren.”

Rainbow Six: Siege

Ubisoft wil ervoor zorgen dat zoveel mogelijk spelers uit de community met elkaar blijven spelen. Daarom willen ze met Rainbow Six Siege een mogelijkheid bieden om cross-generation te spelen. Door middel van matchmaking kunnen spelers in Rainbow Six Siege samen spelen met andere spelers die op dat moment online zijn.

“Dat betekent dat als je speelt op de volgende PlayStation, je nog steeds een matchmake kan maken met de vorige PlayStation.”

-

Ubisoft wil ook graag cross-play mogelijk maken tussen Xbox One en PlayStation 4, maar volgens Athanassof is dat wederom niet aan hen om te beslissen. “Dit is meer een discussie tussen Microsoft en Sony. Wij zouden het geweldig vinden om volledige cross-play te leveren. We willen daar graag beschikbaar voor zijn.” Athanassof is erg hoopvol dat cross-play uiteindelijk mogelijk is. “Het is een logische zet in de industrie. Het is enkel een kwestie van tijd voordat het gaat gebeuren.”

Athanassof is minder hoopvol over de cross-play tussen consoles en pc. “Ik denk niet dat er ooit console cross komt met pc. De enige manier waarop dat zou lukken is als we de spelers de keuze geven of ze wel of niet met pc-spelers willen spelen. Als je een match aan wilt gaan met pc-spelers en je wordt helemaal afgemaakt door een toetsenbord en een muis, is dat aan jou.”

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Iets met uitmelken?

0
test

@DutchDice Precies dat, we willen nieuwe games!

0
test

@DutchDice Ben jij op je kokosnoot gevallen? Deze game is levend als nooit te voren. Wordt nog steeds extreem goed ondersteund en de meta veranderd elk season. Er is geen nieuwe Rainbow Six nodig!

0
test

@AGxKiiNG We hebben inderdaad geen nieuwe multiplayer Rainbow 6 nodig , maar een goede singleplayer/co-op R6 game is bij mij zeer welkom! En dan bedoel ik wel in de stijl van Vegas en Lockdown en niet de aangekondigde Quarantine game, want dat heeft mijns inziens helemaal niets met R6 te maken.

0

Aanbevolen voor jou