Rainbow Six: Patriots geannuleerd om next-gen versie mogelijk te maken | Gamer.nl

Rainbow Six: Patriots geannuleerd om next-gen versie mogelijk te maken | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Oliver Couture van Ubisoft zegt dat Rainbow Six: Patriots gemaakt werd voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. Toen men al vrij ver in de ontwikkeling zat van de game werden de Xbox One en de PlayStation 4 aangekondigd. Nadat de mogelijkheden onderzocht waren, kwamen ze er achter dat er met de nieuwe consoles meer mogelijk zou zijn.

Toen dit eenmaal uitgewerkt werd kwamen de ontwikkelaars van Patriots erachter dat de PlayStation 3 en de Xbox 360 niet geschikt waren voor deze ideeën. Hierdoor leek het een beter idee om Patriots te annuleren en met een schone lij te beginnen.

Rainbow Six: Patriots richtte zich vooral op de singleplayer, terwijl Siege zich grotendeels richt op de multiplayer. Volgens Couture is de singleplayer wel degelijk belangrijk in Siege. Meer details hierover volgen echter pas later. Rainbow Six: Siege moet in 2015 verschijnen voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou