Nieuws
Rain World

Rain World-uitbreiding Downpour komt op 19 januari uit op pc

Datum voor consoleversie wordt binnenkort onthuld

Geschreven door Michel Musters op
Downpour, een nieuwe uitbreiding voor Rain World, verschijnt op 19 januari 2023 op Steam en GOG.

Dat hebben ontwikkelaar Videocult en uitgever Akupara Games aangekondigd. Downpour werd begin dit jaar al aangekondigd en voegt tien nieuwe regio's aan de hoofdgame toe. Dat levert duizenden nieuwe 'schermen', vijf nieuwe zogeheten slugcats - slakachtige katten - met hun eigen mogelijkheden en twee nieuwe modi toe. 

Zo is er een nieuwe Challenge-modus waarin spelers in verschillende arena's moeten zien te overleven, alsmede een Safari-modus waarin spelers gebieden opnieuw kunnen bezoeken en in de huid van andere wezens uit het ecosysteem kunnen kruipen. De modi zijn gebaseerd op mods van spelers. Daarnaast wordt ook Steam Workshop-ondersteuning toegevoegd.

Het is nog niet bekend wanneer Downpour op andere systemen beschikbaar komt. Ook is de prijs van de uitbreiding nog niet bekend. Hieronder is een nieuwe trailer te bekijken.

Indiegame Rain World verscheen in 2017. Het betreft een sfeervolle, tweedimensionale platformer met een soort mix tussen een slak en een kat in de hoofdrol. Gamer.nl gaf een 6 aan het hoofdspel: "Rain World laat helemaal niets van je heel. Een verschrikkelijk progressiesysteem zorgt voor onnodige frustraties, in wat een van de meest intrigerende survival-games van het jaar had kunnen zijn."

Dit artikel delen:

Lees meer

Activision onthult PlayStation-voordelen Modern Warfare 2 Wat is een NAT-type en hoe verander je het?
0

Reacties op: Rain World-uitbreiding Downpour komt op 19 januari uit op pc

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.