Ontwikkelaar Rail Simulator Developments heeft vandaag Rail Simulator 2: Railworks aangekondigd. Dit vervolg op Rail Simulator zal in juni van dit jaar verschijnen. Het zal niet zozeer een opzichzelfstaand product zijn, als wel een platform waarop de ontwikkelaar nog jarenlang verder kan bouwen. Daarom is ook gekozen voor Steam als distributieplatform, zodat gamers het spel makkelijk up-to-date kunnen houden. Alle tools die je eerder los moest downloaden, zullen nu in het product zelf aanwezig zijn.

Rail Simulator 2: Railworks zal één wereldwijde editie kennen en geen aparte edities voor de Verenigde Staten en Europa zoals met Rail Simulator wel het geval was. Hierdoor zullen alle routes die momenteel in de Europese en Amerikaanse edities zitten, in Rail Simulator 2 aanwezig zijn. Daarnaast zullen er bij de release drie nieuwe routes beschikbaar worden gesteld, één in de Verenigde Staten, één op het Europese vasteland en één in het Verenigd Koninkrijk.

Voor fans van treinsimulaties is de komst van Rail Simulator 2 ongetwijfeld goed nieuws, nadat eerder dit jaar bekend werd dat Microsoft Train Simulator 2 het eindstation niet zou halen.