Na de stijlvolle terugkeer van Raiden in de E3-trailer van MGS4, gingen er veel speculaties de ronde dat de antiheld uit MGS2 weer speelbaar zou zijn, dit keer als echte vechtmachine. Vechten als een echte cyborg-ninja kunnen we echter vergeten, want Hideo Kojima heeft deze speculaties de kop ingedrukt tijdens een interview met "Show Maybe?". De online-versie van deze show, kun je hier bekijken. Raiden zal wel een grote rol in het verhaal gaan spelen.

Kojima onthulde nog meer tidbits over MGS4 tijdens het interview. De game situeert zich vijf tot tien jaar in de toekomst. Wapens en oorlogsgebieden worden gecontroleerd door nanotechnologie en het oorlogswezen is door particuliere militaire organisaties overgenomen. De grootste militaire organisatie is Outer Heaven, waar Liquid Snake de commandant van is. Deze organisatie heeft net zoveel oorlogsmacht als de rest van de wereld bij elkaar. Solid Snake wordt ergens naar het Midden Oosten gestuurd, om daar de plannen van Liquid Snake te dwarsbomen.

Andere personen die terug zullen keren in MGS4, zijn onder andere Naomi Hunter, die uit gevangenschap ontsnapt is; Roy Campbell, oude vriend van Snake en een grote hulp tijdens MGS1; en Meryl Silverburgh, de partner van Solid Snake in MGS1. Zij is nu leider van het nieuwe FOXHOUND.