RAGE-engine via onaangekondigde game naar iPhone 4 | Gamer.nl

RAGE-engine via onaangekondigde game naar iPhone 4 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Carmack liet verder weten dat zijn team de engine ook werkend heeft gekregen voor de oudere modellen van de iPhone, maar dat er nog aan getwijfeld wordt of ze daar hun aandacht wel op zouden moeten richten.

De nog aan te kondigen game verschijnt nog dit jaar en is daarmee het eerste spel dat de id Tech 5-engine voortbrengt, nog voor RAGE dat pas in 2011 uitkomt. Overigens gaf Carmack aan dat er gelijktijdig met de release van RAGE nog een iPhone-project uitgebracht zal worden.

Android

Volgens Carmack is de kans klein dat zijn studio ook voor het Android-besturing ysteem zal gaan ontwikkelen. Hij maakt zich zorgen om het rendement van de spellen die er momenteel voor ontwikkeld worden. “Het oogt nogal pijnlijk, als je ziet wat [ontwikkelaars] er voor terug krijgen op dit moment”, aldus Carmack.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou