Radiant Worlds kondigt debuutgame SkySaga: Infinite Isles aan | Gamer.nl

Radiant Worlds kondigt debuutgame SkySaga: Infinite Isles aan | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

SkySaga is een multiplayer sandboxgame, waarin spelers op hun Home Island starten. Deze locatie is veilig en ze kunnen het naar wens aanpa en, door materialen te verzamelen in andere levels en daar items van te maken. Die andere levels zijn toegankelijk via portalen. De materialen worden verzameld door onder meer bomen te hakken, op dieren te jagen en mineralen te mijnen.

De game wordt free-to-play met microtransacties. Radiant Worlds maakt de game in samenwerking met de Koreaanse studio Smilegate. Geïntere eerden kunnen zich momenteel registreren voor de alfa via de website van de game.

Radiant Worlds is opgezet door de twee Britse broers Oliver. Ze werkten eerder samen met uitgever Codemasters en creëerden de Dizzy-series. In 1990 zetten zij Interactive Studios op, dat later werd omgedoopt tot Blitz Game Studios.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou