Na het magere aanbod van offroad racegames van de afgelopen jaren, vond Asobo Studios, bekend van onder andere SuperFarm en Sitting Ducks, het tijd om hier iets aan te gaan doen. Grand Raid Offroad zal hun nieuwste titel gaan heten en zoals de naam al doet vermoeden rijd je dus voornamelijk in terreinwagens, waar je wordt aangeraden om vooral niet op de weg te blijven.

Je zal namelijk de volledige vrijheid krijgen om te rijden waar je wilt, en je zal dit dan ook zeker moeten gebruiken om als eerste over de finish te gaan. Er staan maar liefst 10.000 virtuele vierkante kilometers voor je klaar, die je met 30 verschillende voertuigen kan gaan verkennen. De verschillende game modes, zoals Raid, Freerun, Stunts of Keep the Flag moeten het geheel interessant houden.

De game zal vol zitten met verschillende landschapselementen, zoals rivieren, gebergtes, bossen en woestijnen die als natuurlijk hindernissen dienst zullen doen. Om het nog realistischer te maken beloofd Asobo Studios ons ook dat het klimaat tijdens de race zal kunnen veranderen.

Grand Raid Offroad zal worden uitgebracht voor de PC en de huidige generatie spelmachines, het is alleen nog niet bekend wanneer en door wie. Voor meer informatie en screenshots kan je naar deze pagina gaan.