R4-kaartjes verboden in het Verenigd Koninkrijk | Gamer.nl

R4-kaartjes verboden in het Verenigd Koninkrijk | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens de website MCV betoogde Playables Limited, de verdedigende partij, dat de R4-kaartjes legaal waren omdat er eigen ontwikkelde applicaties op geplaatst kunnen worden. Het hooggerechtshof oordeelde echter dat de kaartjes de beveiliging van de Nintendo DS moeten omzeilen om deze applicaties werkend te krijgen en om die reden illegaal zijn.

"Nintendo promoot en bevordert het ontwikkelen van spellen en creativiteit, en ondersteunt de game-ontwikkelaars die legitiem nieuwe en innovatieve applicaties maken. In het Verenigd Koninkrijk alleen al zijn in 2009 meer dan 100.000 apparaten die games kunnen kopiëren in beslag genomen," liet Nintendo in een reactie weten.

Nederland

Vorige week won Nintendo al een vergelijkbare rechtszaak in Nederland tegen tien webwinkels. De rechtbank in Den Haag oordeelde dat R4-kaarten en vergelijkbare voorzieningen "vrijwel uitsluitend worden gebruikt voor het omzeilen van de voorzieningen die Nintendo heeft getroffen om inbreuken op haar auteursrecht tegen te gaan." De betreffende webwinkels mogen de kaarten niet langer verkopen en moeten hun voorraden vernietigen. De uitspraak geldt alleen voor de aangeklaagde webwinkels, de flashkaarten zijn in Nederland dus nog niet illegaal. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou