Québec wil alleen nog maar Franstalige games | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

In het Canadese Québec is een wet aangenomen die het verbiedt omEngelstalige games uitte brengen en te verkopen, mits er een Franstalige versie beschikbaar is.

Zo als verwacht is de verontwaardiging groot onder retailers en consumenten, omdat zij bang zijn dat nieuwe videogames nu veel later beschikbaar zijn. Retailers zouden hierdoor veel inkomsten kunnen mislopen, omdat de consument kan besluiten om games via het internet te bestellen.

Ronnie Rondeau, eigenaar van een van de acht Game Buzz Stores in Montreal is een van die bezorgde mensen: "Ik ben bang dat het mijn zaak gaat kosten. Als het echt verschil zou maken, dan zou ik ervoor zijn. Maar feit is dat slechts een klein percentage een game in het Frans wil spelen, de rest intere eert het niet. Wanneer er een vertraging van slechts een paar dagen is, dan vinden de klanten wel een andere oplo ing, zoals de game bestellen via het internet."

Mi chien wel meer opvallend aan dit nieuwtje is dat twee van de meest succesvolle ontwikkelstudios zich in Montreal bevinden, namelijk: EA Montreal en Ubisoft Montreal. Het zou dus wel erg zuur zijn voor de gamers in Québec , wanneer ze games die in hun eigen streek  zijn ontwikkeld, pas later kunnen spelen door de invoering van deze wetgeving.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou