Cage heeft al een duidelijk beeld in welke richting hij wil gaan met een nieuw project. "Met ons volgende project gaan we verder bouwen op wat we met het maken van Heavy Rain hebben geleerd", legt Cage uit. "Wij beheersen het interactieve drama-genre en we willen laten zien dat Heavy Rain geen toeval was; dat het iets logisch is en dat we daarop verder kunnen bouwen." Hij vertelt wel dat het iets anders gaat worden. "We gaan een andere richting ontdekken die nog steeds heel duister en voor volwassenen zal zijn, maar iets geheel anders is dan Heavy Rain. Onze uitdaging is om onze fans tevreden te stellen en tegelijkertijd te verrassen."

"We gaan geen vervolg maken; dat heb ik duidelijk gezegd vanaf het begin, of het spel nu een succes of mislukking zou worden. Ik wil bewijzen dat dit [interactieve drama] een nieuw genre is waarin elk verhaal verteld kan worden, in wat voor stijl dan ook", vertelt Cage.

Fiv5

Volgens internetspeurders Superannuation zijn er enkele aanwijzingen dat het volgende spel Fiv5 zal heten. Zo vonden zij een URL-registratie, een LinkedIn-pagina waar medewerkers gezocht werden voor een project en een Trademark-registratie door Sony Computer Entertainment Europe.

Daarnaast heeft de studio bekendgemaakt aan twee verschillende projecten te werken. De ontwikkelaar verstopte een Infraworld-easter egg in Heavy Rain waardoor het gerucht aangewakkerd werd dat het in 2006 geannuleerde spel nog steeds op de kaart staat bij Quantic Dream.