Quantic Dream ontwikkelt voorlopig exclusief voor PlayStation | Gamer.nl

Quantic Dream ontwikkelt voorlopig exclusief voor PlayStation | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Cage legt uit dat zijn studio een exclusieve relatie heeft met Sony. "Die relatie was fantastisch met Heavy Rain. Ze hebben ons vanaf dag een vertrouwen gegeven en ons de hele tijd ondersteund. Het was een erg risicovol project, en ze hebben ons nooit in de steek gelaten", vertelt Cage.

"Onderdeel uitmaken van een bedrijf dat waarschijnlijk de beste studio's ter wereld heeft, is heel erg fijn voor ons. [...] We hebben een relatie die werkt, we zijn enthousiast over het platform; wij denken dat het het beste platform van dit moment is. We blijven graag op deze manier verder werken."

Verleden

Quantic Dream heeft zich niet altijd beperkt tot de spelcomputers van Sony. Omikron: The Nomad Soul uit 1999 kwam uit voor PC en Dreamcast. Fahrenheit is in 2005 uitgekomen voor PlayStation 2, PC en Xbox. Quantic Dreams meest recente game, Heavy Rain, is in 2010 wel alleen voor PlayStation 3 verschenen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou