Nieuws
Quantic Dream

Quantic Dream noemt eerdere beschuldigingen een 'smaadcampagne'

'Er zijn geen klachten ontvangen'

Geschreven door Arran Winmai op
Quantic Dream, makers van onder andere Heavy Rain en het aankomende Detroit: Become Human, levert een nieuwe reactie op eerdere gemaakte beschuldigingen tegen de studio. Ze noemen het "smaadcampagne".

Een paar weken geleden werd Quantic Dream beschuldigd van een seksistische werkcultuur. Verschillende Franse media meldden dat studiobazen David Cage en Guillaume de Fondaumière seksistische en racistische grappen toelaten. Ook zouden zij hun werknemers. veel overwerk laten verrichten. Toentertijd reageerden ze geschokt en meldden ze het volgende: "De aantijgingen zijn belachelijk, absurd en grotesk." Gisteravond uitte de studio op Twitter dat de beschuldigingen een "smaadcampagne" zijn.

"Wij hopen dat deze ongegronde aanvallen en verspreiding van geheel foutieve informatie dat daarvan het resultaat is zal stoppen om onze werknemers te beschermen", zo luidt de verklaring. Verder laten ze weten dat twee werknemers van alle beschuldigingen zijn verlost sinds 19 januari en wordt er actie ondernomen om de reputatie van de studio te beschermen. Lees hieronder de volledige Engelse vertaling van de originele Franse tweet.

De nieuwste game van Quantic Dream is Detroit: Become Human en verschijnt binnenkort exclusief voor PlayStation 4. Volgens een eerdere tweet van de ontwikkelaar moet de filmische game in de lente van dit jaar nog verschijnen.

Het plot in Detroit: Become Human draait om een samenleving waarin androids naast mensen leven, maar de samenleving begint weerstand te bieden tegen de rechten van androids, terwijl laatstgenoemden juist los willen breken van hun eigenaren.

Quantic Dream Reactie

Dit artikel delen:

Lees meer

Shadow of the Colossus in volle glorie te zien in lanceringstrailer The Surge 2 aangekondigd voor consoles en pc
3

Reacties op: Quantic Dream noemt eerdere beschuldigingen een 'smaadcampagne'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • oropher

  • 7 februari 2018 18:50
  Ik geloof ze wel, is heel makkelijk om te zeggen dat iemand seksistisch/racistisch is.
  Gaan we vaker zien de komende tijd, valse claims van stinkende mensen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • poklaan

  • 7 februari 2018 21:18
  Er gaat een moment komen dat een persoon of in dit geval een bedrijf van seksistische dingen of wat dan ook beschuldigt word, dat iedereen er maar automatisch vanuit gaat dat het wel waar zal zijn terwijl het uiteindelijk gewoon gelul blijkt te zijn, maar ondertussen zijn de personen in kwestie op een of andere manier flink de lul. Baan kwijt, reputatie naar de maan of misschien zelfs wel zijn/haar gezin kwijt.
  Ben er wel een beetje klaar mee dat sinds de start van dat MeToo gebeuren iedereen die beschuldigt word door vele mensen gelijk als schuldig worden gezien.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Chino21

  • 8 februari 2018 20:01
  @poklaan:

  Heel erg goed omschreven. Het begint een beetje op de hekserij van vroeger te lijken. Destijds zullen er ongetwijfeld een hoop onschuldige mensen omgekomen zijn, puur omdat iemand ze niet mocht en ze daarom maar beschuldigde. Hoe extreem dat ook lijkt, die kant kunnen we nu weer op gaan als je kijkt hoe heel deze trend zich ontwikkelt. Mensen hoeven maar iets te roepen en het wordt meteen geloofd, zonder dat er fatsoenlijk onderzoek wordt gedaan of wat dan ook. Ik denk dan ook dat menig leven nu al, onterecht, geruïneerd is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.