Quantic Dream noemt eerdere beschuldigingen een 'smaadcampagne' | Gamer.nl

Quantic Dream noemt eerdere beschuldigingen een 'smaadcampagne' | Gamer.nl

Quantic Dream, makers van onder andere Heavy Rain en het aankomende Detroit: Become Human, levert een nieuwe reactie op eerdere gemaakte beschuldigingen tegen de studio. Ze noemen het "smaadcampagne".

Een paar weken geleden werd Quantic Dream beschuldigd van een seksistische werkcultuur. Verschillende Franse media meldden dat studiobazen David Cage en Guillaume de Fondaumière seksistische en racistische grappen toelaten. Ook zouden zij hun werknemers. veel overwerk laten verrichten. Toentertijd reageerden ze geschokt en meldden ze het volgende: "De aantijgingen zijn belachelijk, absurd en grotesk." Gisteravond uitte de studio op Twitter dat de beschuldigingen een "smaadcampagne" zijn.

"Wij hopen dat deze ongegronde aanvallen en verspreiding van geheel foutieve informatie dat daarvan het resultaat is zal stoppen om onze werknemers te beschermen", zo luidt de verklaring. Verder laten ze weten dat twee werknemers van alle beschuldigingen zijn verlost sinds 19 januari en wordt er actie ondernomen om de reputatie van de studio te beschermen. Lees hieronder de volledige Engelse vertaling van de originele Franse tweet.

De nieuwste game van Quantic Dream is Detroit: Become Human en verschijnt binnenkort exclusief voor PlayStation 4. Volgens een eerdere tweet van de ontwikkelaar moet de filmische game in de lente van dit jaar nog verschijnen.

Het plot in Detroit: Become Human draait om een samenleving waarin androids naast mensen leven, maar de samenleving begint weerstand te bieden tegen de rechten van androids, terwijl laatstgenoemden juist los willen breken van hun eigenaren.

Quantic Dream Reactie
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou