De nieuwste patch voor Quake 3 is nu te downloaden en heeft het spel nu gebracht op een versie 1.30. Hierin is een aantal belangrijke features gewijzigd en verbeterd, tot grote opluchting van de fans.

Zo zijn de problemen met muis-gevoeligheid voor veel spelers verleden tijd en kunnen de instellingen van de muis weer zo worden gezet zoals ze in 1.17 en 1.27h aanwezig waren.

Daarnaast heeft de netcode een flinke verandering ondergaan, iets waarop in het verleden nogal veel kritiek was. Zo zou het bandbreedte gebruik met 80% zijn verlaagd, iets dat een aantal irritaties uit het verleden direct kan verklaren.

Daarnaast zijn er in de 1.30 release een aantal nieuwe PRO maps aanwezig (aangepast door Fred Nilsson) die in toernooi-vorm gespeeld kunnen worden. Deze maps bestonden al maar zijn nu officieel toegevoegd.

En eindelijk heeft ID in navolging op Sierra een auto-update systeem toegevoegd aan de game. Geen eindeloze zoektocht dus meer om aan de nieuwste patch te komen of om eindeloos bij Fileplanet in te loggen.

Een lijst van de servers is op Quake3Arena.com te vinden.