Wie claimt echt Quake of Half-Life te hebben gespeeld moet ook zeker bekend zijn met de beroemde Fortress MOD, een aanpassing die is ontstaan uit de behoefte naar meer teamplay in 3Dshooters.

Iets wat deze MOD vooral zo uniek maakte is de introductie van classes, verschillende functies in een team met elk sterke en zwakke eigenschappen. Zo is er de medic die gewonde soldaten kan genezen maar zelf erg licht bewapend is, een trage machinegunner met veel vuurkracht, een mechanic die op strategische plaatsen geschutstorens kan bouwen en een snelle scout met lichte bepantsering. Omdat elke unit zijn tekortkomingen heeft is teamplay dus onmisbaar.

De makers die de Fortress MOD naar de Quake 3 engine brachten zijn vandaag met versie 2.0 uitgekomen, ééntje waarop we maar liefst 2 jaar hebben moeten wachten.Many possible game-play styles including CTF, Command Point and Capture and Hold

Twenty one new maps including updated versions of several world famous levels

Sixteen weapon types, including eleven new to Quake 3

Ten unique player classes each with specific strengths and abilities

Eight hand grenade types

Lots of new visual and audio special effects

Completely redesigned Heads Up Display

Tons of new models, artwork and sound effects

Over 100 new commands and cvars

$Var Communications geared to enhancing team-play

Real-time WAV communications allowing team-wide sounds

Fully documented, powerful custom and extended entities

Q3F game-play tweaked with the support of 40 clans world-wide

Q3F server stability tested by of over 20 ISPs and ClansGrafisch hebben de mensen van Q3F zeker hun beste beentje voor gezet en hopelijk mogen we binnenkort zelf ook een verslag brengen van deze veel gehypte MOD.

De installer (die zelf zoekt naar de snelste download-server) vind je op de officiele Q3F pagina.