Nieuws

QA-bedrijf Quantic Lab reageert op beschuldigingen omtrent kwaliteit Cyberpunk 2077

YouTuber ‘snapt niet hoe games getest worden’

Geschreven door Marvin Toepoel op
Quantic Lab, het bedrijf dat extern Cyberpunk 2077 testte op onder andere bugs, reageert op de beschuldigingen dat zij CD Projekt Red misleid zouden hebben.

Eerder deze week meldde een YouTuber via zijn kanaal Upper Echelon Gamers dat hij documenten zou hebben ontvangen van een medewerker bij Quantic Lab, het Roemeense QA-bedrijf (kwaliteitsverzekeringsbedrijf) dat Cyberpunk 2077 testte. Volgens die documenten zou er van alles mis zijn gegaan bij het testen van het spel, en zouden ze duidelijk maken dat Quantic Lab medeverantwoordelijk is voor de staat van Cyberpunk 2077 op release.

Quantic Lab meldt aan VGC dat het bedrijf “er altijd naar streeft om te werken met transparantie en integriteit”. “De video die is gepubliceerd op sociale media begint met foutieve uitspraken over Quantic Labs geschiedenis”, aldus ceo Stefan Seicarescu. Hij ontkent de beschuldigingen uit de video niet, maar zegt wel dat die onnauwkeurigheden bevat en dat diens maker “laat zien niet te snappen hoe een QA-proces in zijn werk gaat voordat een game op de markt komt”.

Wegens contracten met CD Projekt Red kan hij niets zeggen over het QA-proces bij Cyberpunk 2077, maar voegt er wel aan toe: “Over het algemeen werken uitgevers samen met meerdere externe QA-bedrijven, en zijn ze niet afhankelijk van slechts één, bovenop de interne QA-middelen van de ontwikkelaar.”

Bron: VGC

Dit artikel delen:

Lees meer

Spellbreak-ontwikkelaar Proletariat voegt zich bij Blizzard ‘Xbox Game Studios-baas Matt Booty zeker dat er geen crunch is bij Bethesda’
2

Reacties op: QA-bedrijf Quantic Lab reageert op beschuldigingen omtrent kwaliteit Cyberpunk 2077

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • gimbal2

  • 29 juni 2022 16:27
  Men leest wat men wil lezen, en wat men wil lezen valideert als het even kan het wijzen met een vingertje, liefst volwaardige cancellation.

  Het spel was niet klaar voor QA testing, het development werk was nog niet af. Ze kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor het feit dat ze iets te testen kregen wat nog niet klaar was. Er is maar een eindverantwoordelijk en dat is de publisher.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ziminar

  • 29 juni 2022 17:41
  @gimbal2 de waarheid zal ergens in het midden liggen denk ik. Het is ook niet zo dat CDPR alleen dit bedrijf de schuld geeft na een intern onderzoek. Dit is naar buiten gebracht door een YouTuber die documenten van een medewerker heeft ontvangen. Blijkbaar was die medewerker wel van mening dat er iets mis was met de gang van zaken anders had die dat nooit gedaan.
  Maar CDPR heeft hier zeker ook schuld, maar dat sluit niet uit dat dit bedrijf ook fouten gemaakt heeft. Het feit dat beste man niet keihard ontkent verraadt dat wel denk.

  Het is trouwens prima mogelijk om onderdelen van een game te testen zonder dat de game helemaal af is. Een ontwikkelaar maakt zeer waarschijnlijk gebruik van de scrum methode waarbij elke sprint iets aan functionaliteit wordt opgeleverd en wordt getest. Of dat dan ook al door dat bedrijf wordt gedaan of intern weet ik niet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.