QA-bedrijf Quantic Lab reageert op beschuldigingen omtrent kwaliteit Cyberpunk 2077

QA-bedrijf Quantic Lab reageert op beschuldigingen omtrent kwaliteit Cyberpunk 2077

Quantic Lab, het bedrijf dat extern Cyberpunk 2077 testte op onder andere bugs, reageert op de beschuldigingen dat zij CD Projekt Red misleid zouden hebben.

Eerder deze week meldde een YouTuber via zijn kanaal Upper Echelon Gamers dat hij documenten zou hebben ontvangen van een medewerker bij Quantic Lab, het Roemeense QA-bedrijf (kwaliteitsverzekeringsbedrijf) dat Cyberpunk 2077 testte. Volgens die documenten zou er van alles mis zijn gegaan bij het testen van het spel, en zouden ze duidelijk maken dat Quantic Lab medeverantwoordelijk is voor de staat van Cyberpunk 2077 op release.

Quantic Lab meldt aan VGC dat het bedrijf “er altijd naar streeft om te werken met transparantie en integriteit”. “De video die is gepubliceerd op sociale media begint met foutieve uitspraken over Quantic Labs geschiedenis”, aldus ceo Stefan Seicarescu. Hij ontkent de beschuldigingen uit de video niet, maar zegt wel dat die onnauwkeurigheden bevat en dat diens maker “laat zien niet te snappen hoe een QA-proces in zijn werk gaat voordat een game op de markt komt”.

Wegens contracten met CD Projekt Red kan hij niets zeggen over het QA-proces bij Cyberpunk 2077, maar voegt er wel aan toe: “Over het algemeen werken uitgevers samen met meerdere externe QA-bedrijven, en zijn ze niet afhankelijk van slechts één, bovenop de interne QA-middelen van de ontwikkelaar.”

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Men leest wat men wil lezen, en wat men wil lezen valideert als het even kan het wijzen met een vingertje, liefst volwaardige cancellation. Het spel was niet klaar voor QA testing, het development werk was nog niet af. Ze kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor het feit dat ze iets te testen kregen wat nog niet klaar was. Er is maar een eindverantwoordelijk en dat is de publisher.

0

@gimbal2 de waarheid zal ergens in het midden liggen denk ik. Het is ook niet zo dat CDPR alleen dit bedrijf de schuld geeft na een intern onderzoek. Dit is naar buiten gebracht door een YouTuber die documenten van een medewerker heeft ontvangen. Blijkbaar was die medewerker wel van mening dat er iets mis was met de gang van zaken anders had die dat nooit gedaan. Maar CDPR heeft hier zeker ook schuld, maar dat sluit niet uit dat dit bedrijf ook fouten gemaakt heeft. Het feit dat beste man niet keihard ontkent verraadt dat wel denk. Het is trouwens prima mogelijk om onderdelen van een game te testen zonder dat de game helemaal af is. Een ontwikkelaar maakt zeer waarschijnlijk gebruik van de scrum methode waarbij elke sprint iets aan functionaliteit wordt opgeleverd en wordt getest. Of dat dan ook al door dat bedrijf wordt gedaan of intern weet ik niet.

0

Aanbevolen voor jou