Nieuws

Puzzelgame Year Walk komt naar Wii U

Naar de Nintendo eShop

Geschreven door Michel Musters op
De indiegame Year Walk verschijnt later deze zomer voor de Wii U via de eShop. Dat heeft ontwikkelaar Simogo aangekondigd.

De game verscheen in 2013 al voor iOS en Android en een jaar later voor pc en Mac via Steam. De gameplay wordt aangepast voor de Wii U-versie. Zo kan de touchscreen op de GamePad nu gebruikt worden om optionele hints te lezen, informatie over de game te lezen en de map te bekijken. 

De game krijgt ook bewegingsgevoelige controle. De linkerstick wordt gebruikt om rond te lopen, maar om rond te kijken en dingen te vinden moeten spelers de GamePad bewegen. Volgens de ontwikkelaar gaat het om subtiele bewegingen die niet irritant zijn.  

In puzzels wordt er ook gebruikgemaakt van bewegingsgevoelige techniek. "Als je bijvoorbeeld iets in het bos vindt waar je aan kunt draaien, moet je de GamePad ook draaien. Het voelt alsof je de objecten echt in je hand houdt."

Het is niet bekend wanneer Year Walk in deze zomer voor de Wii U verschijnt. Gamer.nl gaf de iOS-versie in 2013 een 8,5.

Bron: Simogo

Dit artikel delen:

Lees meer

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes (hands-on) Five Nights at Freddy’s 4 verschijnt in augustus
1

Reacties op: Puzzelgame Year Walk komt naar Wii U

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Vriess

    • 14 juli 2015 18:28
    Hoop dat de prijs een beetje schappelijk zal zijn. Ik schrik soms echt van die indie titels die na lange tijd alsnog op de Wii U uitkomen en waar ze 15 euro voor vragen terwijl de PC versie al lang voor 5 euro te koop is, en nog minder tijdens één van de vele aanbiedingen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.