Puzzelgame Year Walk komt naar Wii U | Gamer.nl

Puzzelgame Year Walk komt naar Wii U | Gamer.nl

De indiegame Year Walk verschijnt later deze zomer voor de Wii U via de eShop. Dat heeft ontwikkelaar Simogo aangekondigd.

De game verscheen in 2013 al voor iOS en Android en een jaar later voor pc en Mac via Steam. De gameplay wordt aangepast voor de Wii U-versie. Zo kan de touchscreen op de GamePad nu gebruikt worden om optionele hints te lezen, informatie over de game te lezen en de map te bekijken. 

De game krijgt ook bewegingsgevoelige controle. De linkerstick wordt gebruikt om rond te lopen, maar om rond te kijken en dingen te vinden moeten spelers de GamePad bewegen. Volgens de ontwikkelaar gaat het om subtiele bewegingen die niet irritant zijn.  

In puzzels wordt er ook gebruikgemaakt van bewegingsgevoelige techniek. "Als je bijvoorbeeld iets in het bos vindt waar je aan kunt draaien, moet je de GamePad ook draaien. Het voelt alsof je de objecten echt in je hand houdt."

Het is niet bekend wanneer Year Walk in deze zomer voor de Wii U verschijnt. Gamer.nl gaf de iOS-versie in 2013 een 8,5.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou