Punch Club meer dan 1,6 miljoen keer illegaal gedownload | Gamer.nl

Punch Club meer dan 1,6 miljoen keer illegaal gedownload | Gamer.nl

Boksgame Punch Club is meer dan 1,6 miljoen keer illegaal gedownload, zo laat uitgever Tiny Build weten.

De game is tevens meer dan 300 duizend keer legaal verkocht. De uitgever trad in een recente blogpost in detail over de manier waarop spelers aan de game zijn gekomen. 


Zo werd Punch Club beter verkocht op pc dan op mobiel, ook al werd de game meer gedownload op pc. 72,9 procent van alle omzet kwam van de pc-versie (waaronder ook de Mac- en Linux-versies vallen), terwijl 27,1 procent van mobiele platformen kwam. 

Punch Club is 1.137.000 keer illegaal gedownload op pc, Mac in Linux en 514.000 keer op mobiel. 90 procent van de illegale mobiele versies zijn op Android-toestellen gedownload.

Punch Club werd in diverse Europese talen vertaald, en dat lijkt volgens de ontwikkelaar te hebben bijgedragen aan goede verkopen. Zo is de verhouding tu en verkochte en illegaal verkregen exemplaren het meest positief in Duitsland, gevolgd door de VS en Frankrijk. "Punch Club toont dat een game vertalen voor West-Europese landen effect heeft en voor minder piraterij zorgt in die landen", aldus de uitgever.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou