Grand Theft Auto Publisher Take Two heeft de afgelopen weken voor heel wat commotie gezorgd. Het juridische bekvechten met moraalridder annex advocaat Jack Thompson stond al vol in de belangstelling, maar daar kwamen ook nog problemen bij met een dreigende overname van de aandeelhouders van het bedrijf.

Take Two stelde daarop de jaarlijkse aandeelhoudersbijeenkomst, die oorspronkelijk voor 23 maart op de planning stond, uit naar vandaag en opperde dat de uitgever zelfs wel verkocht zou kunnen gaan worden om zodoende onder de overname uit te komen. Die optie zal waarschijnlijk pas als allerlaatste redmiddel worden ingezet, en zal geen deel uitmaken van de bijeenkomst, aldus Take Two.

“De raad van bestuur gelooft dat er geen alternatieve richtingen zullen worden ingeslagen voor de jaarlijkse bijeenkomst op 29 maart. Take Two zal gewoon verder gaan overleggen met de woordvoerders van de aandeelhouders,” aldus de publisher.

Het zal niet geheel toevallig zijn dat Take Two de meeting heeft verplaatst naar dezelfde dag waarop de trailer van Grand Theft Auto IV op het internet zal gaan verschijnen; als deze met hetzelfde enthousiasme wordt ontvangen als de vorige games zal de situatie voor de publisher er meteen een stuk beter uit gaan zien.

Fiets 'm erin! Die trailer dan!